CUTLER (H2020)


CUTLER projesi, Avrupa Birliği Ufuk 2020 H2020-SC6-CO-CREATION-2016-2017 çağrısı kapsamında , yaklaşık 5 M€ bütçe ile desteklenmektedir. Ocak 2018 itibariyle 36 ay sürecek olan proje, pilot şehirlerde su kaynakları etrafında kentsel gelişmeyi hedeflemektedir.

Proje Websitesi

CUTLER projesine Antalya (Turkiye), Selanik (Yunanistan), Antwerp (Belçika) and City of Cork (Irlanda) pilot şehirleri katılmaktadır.

Proje 10 ülkeden 15 partner ile yönetilmektedir: Ethniko Kentro Erevnas Kai Technologikis Anaptyxis (Yunanistan), Draxis Environmental S.A. (Yunanistan), Universitaet Koblenz-Landau (Almanya), Eurosoc Digital Ggmbh (Almanya), Sampas Bilisim Ve Iletisim Sistemleri Sanayi Ve Ticaret A.S. (Turkiye), Katholieke Universiteit Leuven (Belgium), Oulun Yliopisto (Finlandiya), Democritus University Of Thrace (Yunanistan), Emc Information Systems International (İrlanda), Interuniversitair Micro-Electronica Centrum (Belçika), Byrne Looby Partners Water Services Limited (İrlanda), Dimos Thessalonikis (Yunanistan), Antalya Büuükşehir Belediyesi (Türkiye), Stad Antwerpen (Belçika), Cork County Council (İrlanda).

Su kaynakları yönünden zengin olan şehirlerde, kaynakları çevreleyen doğanın akılcı bir şekilde şehirleştirilmesi temel bir gerekliliktir. CUTLER projesi, ekonomik büyüme, doğanın ve sosyal dayanışmanın korunması arasıdaki hassas dengeyi gözetecek şekilde, bu şehirsel gelişmeyi sağlayacak politikalar üretecektir. Bu politikaları geliştirmek için, süregelmiş methodların aksine, bilimsel yöntemler ve özellikle büyük veri analitiği kullanılacaktır.

Bu politikalar, söz konusu her bir bölgeye özel olarak geliştirilerek, etkin bir şekilde yine bu pilot şehirlerdeki su kaynakları çevresinde şu aksiyonlar çerçevesinde uygulanacaktır: Thermaikos Körfezi’nin ekonomik ve şehirsel gelişimi; Düden Çayı çevresinin yeniden yapılandırılması ve park alanına dönüştürülmesi; Antwerp Şehri’nde bir fırtına-su planının geliştirilmesi; City of York’daki River Lee bölgesinin şehirsel gelişim planının yeniden gözden geçirilmesi.

Bu proje Avrupa Birliği Ufuk 2020 araştırma ve inovasyon programı kapsamında 770469 nolu sözleşme ile desteklenmektedir.