SİEUGreen, Avrupa Birliği ile Çin arasında iş birliğini, şehirsel tarımın artırılması, kaynakları verimli kullanan akıllı ve kendini çabuk toparlayan şehirler vasıtasıyla artırmayı amaçlamaktadır.
AB Ufuk 2020 programı tarafından H2020-SFS-2017-1 çağrısı kapsamında desteklenen projenin toplam bütçesi yaklaşık 7 milyon € olarak belirlenmiştir. Ocak 2018 yılı itibariyle başlayan projenin toplamda 48 ay sürmesi beklenmektedir.
Proje sıfır-atık ve sürdürülebilir ekonomi modeli üzerine kuruludur ve şehirsel tarımdaki teknolojik ve sosyal inovasyonların, toplumu ve ekonomiyi nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini göstermeyi hedeflemektedir. SİEUGreen bir çok disiplinden avrupalı ve Çinli araştırmacılar, teknoloji sağlayıcıları, kobiler, yatırımcılar yerel ve bölgesel yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan uluslararası bir konsorsüyum tarafından yönetilmektedir. Bu konsorsiyum üyeleri: Norges Miljo-Og Biovitenskaplige Universitet (Norveç), Nibio - Norsk Institutt For Biookonomi (Norveç), The Institute Of Vegetables And Flowers Chinese Academy Of Agricultural Sciences (Çin), Crevis Sprl (Belgium), Nordregio (İsveç), Emetris Symvouloi Anaptyxis Organosis Kai Pliroforikis Ae (Yunanistan), Arhus Kommune (Danimarka), Vilabs (Cy) Ltd (Güney Kıbrıs), Okys Ltd (Bulgaristan), Beijing Eco-Creative Agricultural Service Alliance (Çin), Beijing Green Valley Sprouts Co Ltd (Çin), A-Aqua As (Norveç), Hatay Büyükşehir Belediyesi (Türkiye), Rural Development Institute Chinese Academy Of Social Sciences (Çin), Sampas Bilisim Ve Iletisim Sistemleri Sanayi Ve Ticaret A.S. (Türkiye), Hunan Hengkai Environmental Protection Science & Technology Investment Co.Ltd (Çin), Seecon International Gmbh (İsviçre), Leibniz-Institut Fur Gemuse- Und Zierpflanzenbau Grossbeeren/Erfurt Ev (Almanya), Beijing Photon Science & Technology Co., Ltd (Çin). Proje kapsamında Avrupa ve Çin’den beş farklı bölge düşünülmüştür, bunlar: Norveç’teki eski bir hastane bölgesi, Danimarka’daki hobi bahçesi, Hatay’da yoğun mülteci nüfuslu eskiden kullanılmayan belediye alanları ve Çin’deki büyük kentsel topluluk çiftlikleri.
Proje süresince AB ve Çin’in, teknoloji alışverişi ve tecrübe paylaşacak olması Asya ve Avrupa kıtalarındaki şehirsel tarımın ve dayanıklılığın geliştirilmesi açısından hayati öneme sahiptir.
Bu proje Avrupa Birliği Ufuk 2020 araştırma ve inovasyon programı kapsamında 774233 nolu sözleşme ile desteklenmektedir.